Sommerhilsen fra Rikke.

Sving dig derfor sjæl i sky, kast kun af al sorgen!

Sving dig derfor sjæl i sky, kast kun af al sorgen!

Det er blevet sommer og den is, vi stod på for så kort tid siden slår nu sprækker og vi kan glimte friheden forude. Corona-tiden er på vej til at forandre sig i takt med vaccinernes virkning i folket. En lang ventetid er ved at være ovre og rundt om åbner landet sig og varsler om lysere tider. Det har virket, at vi holdt igen, at vi var forsigtige og holdt stand. Så nu kan vi med rette ”svinge vores sjæle i sky og kaste bort al sorgen”, som salmen siger – for med denne vaccinebeskyttelse kommer også en dør på klem til alt det, vi har savnet – samværet mest af alt.

Derfor vil du også i vores nye kirkeblad kunne læse om, hvordan vi vover at vende tilbage for fuld skrue. Vi forsøger at få det hele tilbage og lidt til. Der vil være fri- luftsgudstjeneste i Jordløse i den nyudvidede bypark, der vil være vandregudstjeneste i Skånemosen sam- men med naturvejleder Mikael Kristensen og Lokalhi- storiker Ole Madsen, høstgudstjeneste med nadver for første gang i over et år og koncerter i forbindelse med STORM-festivalen.

Og når det hælder mod efterår, tager vi fat på det nærværende indendørs. Vi holder Godnat-gudstje- neste for de små med dyne og te, mens søvnigheden lægger sig. Og så er vi tilbage med den årlige min- degudstjeneste, hvor vi mindes dem, vi savner med musik og oplæsning, lys og sang. Og tænk, så er vi fremme ved jul – og gad vide, hvad den tid brin- ger? Uanset så planlægger vi at holde en advents- hyggegudstjeneste med kaffe og kage for at tage hul på juletiden. Hold endelig øje på vores hjemme-

side www.jhkirker.dk eller på Instagram kontoen ved samme navn.

Vi glæder os til at tage hul på kirkelivet igen – og vi glæder os til at se mange af jer i kirkerne igen. Og selvom vi aldrig kan vide, hvad fremtiden bringer, så er vi klar. Vi har trods alt øvet os i over et år på at corona- sikre kirkerne, på at lave online-gudstjenester og tage vores forbehold. Så skulle det ske, at isen ikke holder og vi er på usikker grund igen, så kan du være ganske tryg, for så indretter vi kirken efter reglerne og forholdene, så du stadig kan komme der på en sikker måde!

Det har været en hård tid - det tror jeg, vi alle kan skrive under på - men netop derfor er der endnu større grund til at glæde sig, når nu vi kan. Der er en tid til alting, står der i bibelen. Det må man sige, at der er!

Glædelig sommer til dig! Lyse hilsner Rikke